test

Een jaartraject voor hen die met mensen werken
Marcel Meijer en Janine van der Linden

Als je bewust je leven leidt, dan ervaar je de gebeurtenissen die je tegenkomt als uitnodigingen om jezelf te ontwikkelen en jezelf te helen. Dan overkomt het leven je steeds minder, je hoeft minder te overleven en je levenspad wordt lichter. Je komt meer in verbinding met je eigen kern, je wordt meer jeZelf. Tijdens dit proces ontdek je allerlei wetmatigheden over jezelf en jouw ontwikkeling.

Je begint te merken dat je, met het proces wat je hebt doorgemaakt, ook andere mensen van dienst kunt zijn, je mag voor hen een licht op hun pad zijn. Werkend vanuit jouw kern, ga je ervaren dat je moeiteloos bij de kern van het verhaal van de ander uitkomt.

Het jaartraject Coachen vanuit je Lichtende Kern zoemt in op die twee aspecten: bewustzijnsontwikkeling en een verandering in hoe jouw verbinding met mensen is.

Deelnemers aan het woord:

Fati:

De jaartraining heeft mij enorm veel gebracht, er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan. Ik gebruikte als coach eigenlijk altijd al mijn intuïtie. Tijdens deze training heb ik geleerd dat achter mijn intuïtie nog veel meer informatie schuil gaat dan ik me van tevoren ooit had kunnen beseffen. Ik heb op een hele fijne en intensieve manier kennis van het chakra-systeem opgedaan, voornamelijk door het zelf te ervaren en te voelen. Marcel gaat op zo’n open en integere manier te werk en hij is gewoon zo goed in wat hij doet, en dat zorgde voor een open, leergierige en veilige sfeer in de groep. En dat gaf mij (maar ook de rest van de groep) de gelegenheid om diep te gaan en daardoor heel veel te kunnen leren.

Ik ben deze training gaan doen omdat ik mezelf als coach wilde ontwikkelen, maar ik kreeg nog een extra bonus waar ik niet op had gerekend: ik ben weer een laag dieper in mijn zelfinzicht gekomen, heb oude patronen en blokkades kunnen doorbreken, waardoor ik nu veel beter in mijn vel zit. Zeker na het weekend, waar ik een hele bijzondere spirituele ervaring heb mogen meemaken, kwam ik vol energie weer terug thuis. En die energie heb ik kunnen vasthouden omdat er echt iets fundamenteels was veranderd. Dit was absoluut de beste training die ik ooit heb gehad en ik zou de training zo nog een keer willen doen!

Van Michael:

Het doorlopen van de coachingscursus heeft mij veel verrassingen gegeven. Ik startte zonder veel voorkennis. Het aan de hand van Chakra’s bewust worden van energie in mijn lichaam en zelfs ook in de ander waren indrukwekkende ervaringen. Intens en vaak ontroerend. Een gebied in mijzelf waar ik het bestaan amper van wist en wat gaandeweg de cursus een realiteit werd! Het zo concreet ervaren van blokkades in Chakra’s en energiestromen was nieuw voor mij. Het werken aan deze blokkades ook. Ik ervaarde een diepe schoonheid hierin, om zo vanuit liefde met dit gebied in mijzelf bezig te mogen zijn.

De gidsende rol van Marcel was prachtig. In een volkomen veilige setting onderwees hij ons. Vanuit wat hij zelf al had bereikt, en wat hij in ons ervaarde. Mooi om zo iemand als spiegel en voorbeeld te ontmoeten.

Ik had deze cursus niet willen missen. Ik heb hem al heel wat mensen aangeraden.

102 parel van lichtLevend vanuit jouw kern voelt licht aan en werkend vanuit die kern werp je licht op de kern van de ander.

Dit jaartraject is bedoeld voor mensen die zichzelf verder willen ontwikkelen in BewustZijn en die meer vanuit hun kern willen leven. Dat komt vervolgens in de werkpraktijk tot uiting als je met mensen werkt, bijvoorbeeld als coach, therapeut, counsellor, adviseur, docent, leidinggevende, zorgmedewerker, teamlid, etc..

Het uitgangspunt is dat de ontwikkeling in het werken met anderen hand in hand gaat en moet gaan met je eigen ontwikkeling. Hoe meer jijzelf in balans bent, hoe meer je de uitnodiging om in balans te willen komen uitstraalt.

We doorlopen een aantal fases in dit jaartraject:

1. Bewustwording
Elke ontwikkeling begint altijd weer met bewustwording. Wat je ook al verworven hebt in je leven, de volgende stap in je ontwikkeling begint weer met bewust worden van wat je nu doet, bewust waarnemen wat dat met jouw lichaam en gevoel doet, bewust worden van de signalen die de gebeurtenissen waar jij in terechtkomt afgeven. We besteden aandacht aan die volgende stap en aan het verbinden met andere mensen vanuit jouw eigen lichaams- en gevoelsbewustzijn.

2. Energie
lichtende mensAls je het gevoelsbewustzijn verdiept, dan merk je dat er andere informatie beschikbaar is. Deze informatiebron is verbonden met een van je bijzondere zintuigen. Het zijn uitingsvormen van de wereld van energie. We gaan je uitnodigen om informatie uit jouw bron waar te nemen, te herkennen en serieus te nemen. Eerst invoelend bij jezelf en daarna invoelend bij de ander. We gebruiken de energiecentra (chakra’s) als aanknopingspunt. We werken aan het evenwicht in jouw energiecentra. Je gaat ontdekken welke invloed jij kan hebben op het evenwicht bij de ander. We staan stil bij het werken met de ander vanuit je eigen evenwicht en je eigen onbalans.

3. Transformatie
Als je energiecentra meer in evenwicht gekomen zijn, dan komt er nog een energiestroom tot leven, namelijk de kundalinistroom. Een belangrijk kenmerk van een groeiende kundalinistroom is dat je steeds meer jezelf bent. Kon het vroeger nog zo zijn dat een bepaalde situatie altijd dezelfde onbewuste reactie bij je opriep, nu ga je merken dat er bewuste vrijheid ontstaat om een andere keuze te maken die veel meer recht aan jou doet in die situatie. Je gaat de kundalinistroom ervaren en de veranderingen die dat in je dagelijkse leven met zich meebrengt. We gaan ontdekken wat er gebeurt als je wel of niet vanuit die toestand werkt met de ander.

Na deze fases komen summier de kosmische energie en velden van energie aan de orde.

De rode draad van dit jaartraject is het verder ontdekken van je authentieke Zelf, daarbij de doorwerking ervarend in het werken met andere mensen. De methode is minder relevant: wij gebruiken als kapstok het energiewerk, maar uiteindelijk staat jouw beleving in verbinding met jezelf en de ander centraal.


Praktische gegevens:

Praktische gegevens:
Bijeenkomsten:Mandala (1)

 • 6x 1 dag van 9.30 tot 16.30 uur (okt. / nov. / dec. / feb. / maart / mei);
 • 2x een weekeinde van vrijdagochtend 10.00 tot zondagmiddag 16.30 uur in Herberg De Dieken in Holten (januari en april).

Data:

 1. vrijdag 20 oktober in Eemnes
 2. zaterdag 25 november in Den Haag
 3. zaterdag 16 december 2017 in Den Haag
 4. vrijdag 19 t/m zondag 21 januari 2018 in Holten
 5. vrijdag 16 februari in Eemnes
 6. vrijdag 23 maart in Eemnes
 7. vrijdag 20 t/m zondag 22 april in Holten
 8. vrijdag 25 mei 2018 in Eemnes

Prijs: € 1.995,- (excl. BTW)
Begeleiding door Marcel Meijer en Janine van der Linden

Marcel Meijer
Janine van der Linden
Janine van der Linden

Meer informatie en opgave bij
Marcel: 070-3637347
Janine: 06-17003604 of
via deze link.


Nog 2 deelnemers aan het woord:
Gerard:

Wat een genoegen om over zo’n lange periode te kunnen genieten van Marcel.

Zijn kennis, kunde, indrukwekkende gevoel en liefde.

Zijn hele gamma van benaderingen van de deelnemers, van liefdevol tot confrontatie, alles wat maar leidt tot waardevolle inzichten en beweging.

Het is boeiend, nuttig en een geschenk voor het leven om met Marcel door deze materie te gaan, om te ontdekken en het eigen te kunnen maken.

Ik ben dankbaar voor dit avontuur.

Zara:

Wat voel ik als ik het jaartraject doorvoel?
Als mens kun je je leven doorlopen vanuit je hoofd en vanuit de mannelijke energie die momenteel heerst in deze maatschappij. Ikzelf heb een technische achtergrond en kan het rationele weten goed bijbenen, maar voel dat er een verandering IN mij optreedt. Een verandering die de balans tussen feitelijk weten en innerlijk weten maakt. Dat innerlijk weten is voor mij ZIJN vanuit mijn hart, buik en vanuit een zachtere vrouwelijke energie. Die omslag naar de andere kant van de balans heet wat mij betreft bewustwording en laat mij ervaren stil te staan in het moment, bij mijzelf, mijn gevoel, mijn ZIJN, mijn energie en mijn verbinding met anderen. Steeds dichter kom ik bij mezelf terecht en voel ik me meer in mijn kracht staan en versta ik de signalen die ik ervaar in contact met die ander. Ik voel beter wat bij mij hoort en wat van die ander is. Ik voel in mijn lichaam wat er speelt bij die ander, zowel in direct contact als in energetische afstemming. Ik voel meer ruimte in mezelf om te zijn wie ik ben en te laten zien wie ik ben en hoe ik andere mensen begeleid in hun ontwikkeling.

Ook in mijn werk als coach maak ik stappen. De mooiste stappen heb ik afgelopen jaar gezet in het jaartraject ‘Coachen vanuit je Lichtende Kern, 2016’ en het traject ‘Licht Zijn, 2015’ bij Marcel Meijer. Hier heb ik die vrouwelijke energie mogen ervaren en bewustzijn mogen openen wat ik als mens in huis heb in de verbinding met een ander. Zonder protocollen en methodieken, wel vanuit de mooie kapstok van de chakra’s, waarin je stap voor stap wordt meegenomen in jouw authentieke pad. Ik heb mijn eigen authentieke tools mogen ontdekken die zoveel inzichten geven in verbinding met die ander. De authentieke tools die ik op dit moment heb mogen ervaren zijn:

 • groot invoelend vermogen in de ander;
 • lichaams- en gevoelsbewustzijn in mij die mij duidelijk maken waar de kern bij de ander ligt en dit zowel in direct contact als wanneer ik energetisch afstem op die persoon;
 • meegaan in de stroom van mijn leven en me over te geven aan een groot vertrouwen in wat IS;
 • vertrouwen in alles wat ik in huis heb en dat dat van meerwaarde kan zijn in het proces van de ander. Gewoon omdat ik BEN en de ander uitnodig te ZIJN met alles wat er is;
 • en tenslotte, dat coaching er niet om gaat om alle blokkades tot in detail te herbeleven, maar dat wat noodzakelijk is aan het licht te brengen en vanuit daar heling te ontvangen.

Krachtige groet,
Zara