Loopbaanbegeleiding

Op weg naar werk waar je je bezieling in kwijt kunt

Een loopbaantraject bestaat normaal gesproken uit het antwoord krijgen op de volgende vragen:

  • wat wil ik?
  • wat kan ik?
  • waar kan dat?

In het algemeen is ‘wat wil ik?’ de belangrijkste vraag. Hoe duidelijker het iemand is wat zijn innerlijke voorkeuren zijn, wat zijn innerlijke motieven zijn, wat zijn dromen en wensen en ambities zijn, wat zijn stijlen van gedrag zijn, hoe beter iemand zicht krijgt op zijn loopbaan en de daarvoor benodigde keuzes. De volgende stap in zijn/haar loopbaan leidt tot werk waarin iemand met hart en ziel zijn/haar talenten en kwaliteiten vrij kan ontplooien.

Het antwoord op de vraag ‘wat wil ik?’ kan vertroebeld zijn door:

  • ‘wat denk ik dat zij van mij willen?’; of
  • niet meer kunnen voelen wat iemand wil; of
  • vasthouden aan een oud beeld van wat iemand wilde, terwijl zijn/haar ontwikkeling in het leven doorgegaan is en het de vraag is of het oude beeld nog klopt; of
  • etc.

In deze gevallen moet het traject dus verder gaan dan alleen maar verstandelijk antwoord proberen te vinden op de ‘wat wil ik?’-vraag. Soms moet de gevoelsbeleving erin betrokken worden. Soms is het nodig om bewust te worden over welke (beperkende) overtuigingen een rol spelen.

In de werkwijze van Marmer ~ Bezield Werken ligt veel focus op alle aspecten van de ‘wat wil ik?’-vraag. Samen met vragen als ‘wat zijn mijn waarden van waaruit ik mijn leven wil leiden?’ en ‘wat is écht belangrijk voor mij?’, begeleiden we mensen naar het contact maken met hun bezieling en eigenheid.

Heeft iemand eenmaal helderheid over die bezieling en eigenheid, dan kan iemand daar vorm aan gaan geven in het uiteindelijke werk. Hoe en waar dat kan, is dan bijna een vanzelfsprekendheid geworden.

Spreekt deze vorm van loopbaanbegeleiding je aan, op weg naar werk waarin je je bezieling kwijt kunt, neem dan contact met ons op.