Marcel Meijer

 

Profiel:

Veelzijdig

Scherp Tekening V l'Oasis Liefdevol
Analytisch vermogen Empathisch vermogen
Planmatig Oog voor grote verbanden
Gestructureerd Spiritueel
Gedreven Intuïtief
Doelgericht  Nieuwsgierig

 

 

Goed in staat om complexe problematieken tot hun essentie te ontwikkelen.

Achtergrond: Mijn veelzijdige ervaring heb ik opgedaan in een aantal uiteenlopende functies. Na mijn studie elektrotechniek heb ik inhoudelijk in de telecommunicatie-sector gewerkt als onderzoeker. Ik heb vele bijdragen geleverd aan de Europese standaardisatie van GSM en de geboorte van UMTS. Analytisch vermogen, nieuwsgierigheid, kritisch vermogen en scherpte zijn kernwoorden voor mij uit die tijd.

Vervolgens heb ik als projectmanager leiding gegeven aan een deel van het Europese consortium dat UMTS ontwikkelde. Er werd een beroep gedaan op mijn doelgerichtheid, planmatig werken en gedrevenheid.

Ik merkte dat ik zelf inhoudelijk steeds minder deed en dat ik me steeds meer bekommerde om de voorwaarden dat anderen hun werk effectief konden doen. Uiteindelijk resulteerde dat in een aantal functies met meer aandacht voor de mens: opleider, personeelsadviseur en leidinggevende. Centraal kwam voor mij empathisch vermogen en oog voor grote verbanden te staan.

Tegelijkertijd ontdekte ik in die tijd steeds meer over mezelf. Ik was me bewust geworden dat ik de gevoelskant in mijn leven lang genegeerd had. Ik voelde en snapte beter waarom ik deed wat ik deed en ik ervaarde nu meer de mogelijkheid om andere keuzes te maken. Ik heb ervaren dat mijn leven veel rijker geworden is door mijn eigen persoonlijke ontwikkeling serieus te nemen, door de moeilijke situaties niet te ontlopen, maar door te ervaren waar ze mij raken. Dit proces ging samen met het volgen van een opleiding tot spiritueel therapeut bij Ad Stemerding. Als vanzelf had dit effect op hoe ik mijn werk deed. Ik kreeg de behoefte om samen met mijn vrouw, Mieke Wissink, een onderneming te beginnen: De Energiespiegel.

Sinds 1997 heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van individuen, groepen en organisaties. Iedere keer is het weer een bijzondere ontdekkingsreis als iemand dichter bij zijn/haar bezieling komt. In een training verrassen deelnemers zichzelf en mij als ze serieus nemen wat er werkelijk aan de hand is. Een organisatie geeft zichzelf een impuls door zich te openen voor nieuwe mogelijkheden. Ik geniet er van om een bijdrage te leveren aan deze processen.

Bekijk het LinkedIn profile van Marcel Meijer Bekijk het LinkedIn profile van Marcel Meijer