Training Coach Zijn

Coachen is het ondersteunen van iemand om zijn/haar werkelijke zelf te zijn, steeds losser van oude patronen, overtuigingen en beperkingen. In het bespreken van een coachingsvraag komen allerlei signalen vrij die aanwijzingen geven waar de gecoachte nog niet zichzelf is. De coach gebruikt zijn/haar zintuigen om de juiste vragen te stellen en tot de kern van de kwestie te komen. Een ander deel van beschikbare informatie komt tot de coach via intuïtie. Dat is informatie die rationeel niet direct te verklaren is, maar waarvan je als coach ontdekt dat de informatie helpt om sneller en makkelijker tot de kern te komen.

In deze training gaan we met name deze informatie verkregen via intuïtie ontdekken: herkennen dat er informatie is, erkennen dat de informatie een feit is dat serieus genomen mag worden, en bewust kiezen wat er mee te doen in de ondersteuning van de gecoachte.

In dat proces kom je ook tegen dat je zelf wellicht niet geheel vrij bent ten opzichte van de informatie die tot je beschikking komt. Je kunt het tot nu toe genegeerd hebben, het niet serieus genomen hebben, gehoord hebben van anderen dat het onzin is, denken dat het projectie is, etc.. Je eigen proces bestaat er uit om deze oude gewoontes los te laten.

Kortom: we gaan oefenen in het waarnemen en serieus nemen van allerlei signalen van de gecoachte en om het bewustworden van je eigen proces in de coachrelatie. Van coach als functie naar Coach Zijn.

De training beslaat 5 bijeenkomsten: 4 keer een halve dag en 1 keer een hele dag. Tussen de bijeenkomsten zit steeds een paar weken, zodat het ervarene door kan werken in je dagelijkse praktijk.

De training is bedoeld voor coaches (en iedereen die mensen begeleidt) met enige ervaring. Wanneer je als coach (of als begeleider van mensen) jezelf wilt onderscheiden van al die anderen, dan is het belangrijk om precies dat te doen wat helemaal bij jou past. In dat geval ben je jezelf en straal je precies datgene uit waar jouw klanten op af (willen) komen. Als je merkt dat je als coach nog een stap in je ontwikkeling kan en wilt maken, dan is wellicht deze training wat voor jou.

Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8.

Data: nader te bepalen

De kosten bedragen € 750,- (excl. BTW).

De locatie is bij Marmer.