Training Werken met hart en ziel

Marcel Meijer en Janneke van Baalen

Werk jij al met hart en ziel?

hart-woordenHeb jij al tijden het gevoel dat je geen energie meer uit je werk krijgt? Zit je al een tijdje bij dezelfde werkgever, in dezelfde branche of in een soortgelijke functie, maar je wordt er niet gelukkig van? En je voelt je vast zitten, want dit is nu eenmaal wat je kunt en een overstap maken naar iets heel anders is gewoon niet simpel. En buiten dat… je hebt eigenlijk ook geen idee wat voor werk je wél gelukkig zou maken.

Er zijn een heleboel mensen die met soortgelijke gedachtes rondlopen. En dat is logisch. In onze maatschappij zijn we namelijk heel goed om problemen met ons hoofd te analyseren. Daar zijn we jaren voor in training geweest op school, tijdens je opleiding en in je werk. Je hebt er vast al vaak over nagedacht, met verschillende mensen gepraat, maar je krijgt maar geen antwoord op die belangrijke vraag: wat voor werk zou ik willen doen waar ik wél energie uit krijg én waarmee ik genoeg brood op de plank krijg? Het antwoord zit gewoon weg niet meer in alleen maar erover nadenken. Maar hoe dan wel, waar zit dan de sleutel naar het geheim van jouw geluk? Laten we het probleem eens van een andere kant benaderen: Wat vóel je eigenlijk? Waar krijg jij wél energie van? Wat vind je belangrijk? En waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Als je deze vragen gaat beantwoorden komen de antwoorden uit een andere hoek, namelijk je hart. En daarmee kun je uiteindelijk je loopbaan gaan vormgeven en weer met hart en ziel aan de slag!

passie-talent-werkTraining Werken met hart en ziel
De training is een intensieve ontdekkingstocht naar jezelf, jouw talenten en jouw passies. We gaan tijdens deze training aan de slag met waar we normaal gesproken te weinig bij stilstaan: wat zegt jouw gevoel, jouw intuïtie? Want diep in jou liggen de antwoorden en je hoeft er alleen maar de tijd te nemen om ernaar te luisteren. Maar ook, waar liggen jouw belemmerende overtuigingen waardoor jij die belangrijke stap eventueel niet zou gaan nemen? En daarbij gaan wij, Janneke en Marcel, je ondersteunen. We gaan je oefeningen geven om weer echt met je ware ik in contact te komen. De training is een mix van mentale oefeningen en gevoelsoefeningen, waarbij we je op heel veel manieren naar jezelf laten kijken. Daarnaast bieden we per persoon twee individuele coachsessies aan, om zo 1 op 1 dieper in te gaan op wat voor jou op dat moment belangrijk is. Op deze manier kun jij je talenten en passies vinden en daarna een pad uit stippelen hoe en waar jij jouw talent wilt gaan inzetten. Aan het einde van de training heb je een concreet plan voor jezelf gemaakt waarmee jij jouw droom kunt gaan waarmaken.

Doel van de training
Het doel van de training is dat je aan het einde van dit traject klaar bent om te gaan solliciteren of te gaan ondernemen in de richting waar jij energie uit haalt.
Om daar te komen gaan we aan de volgende punten werken, zodat het voor jou steeds duidelijker wordt in welke richting je het moet zoeken en hoe je dat kunt gaan vormgeven:

  • Inzicht krijgen in jouw talenten en jouw passies.
  • Ontdekken wie jij nu echt bent wanneer je terug gaat naar jouw kern (zonder sociale verwachtingen van buiten).
  • Weten wat belangrijk voor jou is; denk aan normen, waarden en work-life balance.
  • Uitvinden waar voor jou de gouden combi tussen talent, passie en werkplek zich bevindt.
  • Weten wat jouw belemmerende overtuigingen zijn om niet je hart te volgen en hoe je deze belemmeringen kunt tackelen.
  • Vormgeven van je actieplan om jouw plek te vinden waar jij met hart en ziel zou willen werken.
  • Bijspijkeren van competenties die je nodig hebt bij het uitvoeren van je plan.
  • En eerste stappen nemen om dat actieplan om te zetten tot actie!

Hoe gaan we dat doen?
Loesje GPS 300pxMaar hoe gaan we dat dan doen, uitzoeken waar jij met hart en ziel zou willen werken? Enerzijds gaan we echt werken aan de gevoelskant, anderzijds gaan we ook mentaal aan de slag. We gaan op zoek naar jouw karakter met behulp van vragenlijsten, feedback, oefeningen en persoonlijkheidsmodellen (talenten, kwaliteiten, gedrag, overtuigingen en valkuilen), met de koppeling van jouw karakter aan loopbaanvoorkeuren, jouw normen, waarden en loopbaanankers. Maar je gaat ook je intuïtie herontdekken en daarop leren vertrouwen. Opnieuw leren voelen, waar krijg je energie van, waar niet? Hoe kun je contact maken met je ambitie om het vervolgens te verwezenlijken om zo je verlangens en ambitie te realiseren? En welke obstakels kom je daarin tegen? We sluiten de training af met het vormgeven van jouw actieplan.

Resultaat
Het concrete resultaat van de training is een individueel actieplan. Het is de weerslag van wat jij wijzer bent geworden over wie jij bent, wat jij wilt in je werk en hoe je dat vorm gaat geven.
Mogelijke onderdelen hiervan zouden kunnen zijn: een sollicitatieplan, een netwerkplan, een idee voor een onderneming, een plan voor het volgen van een opleiding of voor een financieel vangnet. Helemaal afhankelijk van wat jij wil en wat jij daarvoor nodig hebt natuurlijk! Wat jouw pad ook gaat zijn, het plan is zo concreet mogelijk, zodat het gemakkelijk is het plan ook daadwerkelijk uit te gaan voeren.

Wanneer het plan klaar is, kun je vol energie aan de slag om het plan werkelijkheid te laten worden!

Praktische informatie
De training duurt 6 dagen, verspreid over drie maanden. Deze dagen worden verdeeld over 3 losse dagen (van 9.30 tot 16.30 uur) en een lang weekend (vrij 10.30-zo 16.30), steeds met een tussentijd van tussen de 3 en 4 weken. In die tijd krijg je opdrachten ter verdere uitwerking en toepassing. Daarnaast krijg je 2 uur individuele coaching aangeboden die je kunt inplannen op een moment dat jij er behoefte aan hebt, met als laatste moment 2 maanden na de laatste trainingsdag. Tijdens de trainingsdagen is koffie, thee, snacks en lunch inbregrepen. Bij het trainingsweekend zijn de overnachtingen, alle maaltijden (2x ontbijt, 3x lunch, 2x diner), koffie, thee en snacks inbegrepen.

Locatie
De training en coaching vinden plaats in de regio Delft/Den Haag.

Data
N.t.b.

Introductie
N.t.b.

Doelgroep
Je bent welkom als je de ambitie hebt om jezelf en je loopbaan te ontwikkelen. Je bent vastgelopen in je huidige werkzaamheden of je wil een vervolgstap maken maar je weet niet zo goed in welke richting. Je bent bereid om naar jezelf te kijken en nieuwsgierig naar hoe het is om je loopbaan ook eens vanuit je gevoel te bekijken.

Groepsgrootte
Minimaal 10, maximaal 16 deelnemers (met twee trainers).

Trainers

Marcel Meijer
Janneke van Baalen
Janneke van Baalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie en opgave bij:
Marcel: 070-3637347
Janneke: 06-44676323